Om oss

Spikkeland Viltslakteri er et godkjent slakteri som slakter og parterer alle typer vilt og oppdrettsvilt. Det vi håndtere mest av er elg, hjort, rådyr og rein. Vi driver med salg av kjøtt til både privatpersoner, restauranter og grossister.

Vi på slakteriet ønsker nye og gamle kunder/jaktlag/jegere velkommen til et samarbeid om årets jakt utbytte.

Viltslakteriet har egen kjølehall med plass til ca. 35 dyr. Her henger de ved en jevn temperatur. Alt som skal slaktes eller parteres på slakteriet må kontrolleres av Mattilsynet. Dvs. at brysthuleorganene (hjerte, lunge, lever, nyrer og milt ) må følge med slaktet for kontroll, nå må også hode følge med pga. CWD prøver. Det er viktig at alle organer blir levert selv om det er skuddskader i dem. Dersom dyrene er feltkontrollert av godkjent feltkontrollør må ikke organene leveres med.

Dette kan gjøres på to måter.

1. Jaktlaget leverer elgen på slakteriet med skinnet på eller flådd og organene i elgen (organene eventuelt i en klar plastsekk) ved jakt dagens slutt. Det her er klart den beste måten å gjøre det på, du får en maksimal modning og dere trenger ikke å tenke på været (høy luftfuktighet/ varmt/ fluer/ mm).

2. Jaktlaget flår elgen selv i eget lokale. Jaktlaget tar ut organene av elgen og leverer de sammen med elgen samme dag som elgen er skutt, husk merking av elg og organer. Her må også hode leveres med.

Slakteriet